jom kongsi mutiara kata.....

    Share
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Thu Mar 19, 2009 10:39 pm

    sape2 yg ader mutiara kata yg nak dikongsikan,jemput2 la ke cni..
    boleh memotivasikan diri...
    Basketball Basketball
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Thu Mar 19, 2009 10:51 pm

    cantik wanita kerana kejernihan wajah,manis wanita kerana senyuman indah,ayu wanita kerana kesederhanaan lahiriah,hebat wanita kerana kesabaran dan mulia wanita kerana keimanan yang teguh!

    "Beri hatimu hanya untuk Allah,pasti Allah temukan padamu pemilik terbaik,hamparkan masamu seluasnya hanya untuk Allah,pasti Allah aturkan seluruh kehidupanmu sebaiknya".
    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  Aya on Fri Mar 20, 2009 10:00 am

    okeh...aya nak share... Cool
    mungkin ade yg dah dpt...tapi eden nak share gak... Razz


    ku minta kpd Allah setangkai bunga segar...
    DIA beri kaktus berduri...
    ku minta kpd Allah kupu-kupu...
    DIA beri ulat berbulu...
    ku sedih dan kecewa...

    namun kemudian...
    kaktus itu berbunga...indah sekali...
    dan ulat itu pun menjadi kupu-kupu yg cantik...
    itulah jln Allah...indah pada masanya...
    Allah tidak memberi apa yg kita harapkan...
    tetapi DIA memberi apa yg kita perlukan...
    terkadang kita sedih, kecewa, terluka...
    tapi, jauh di atas, DIA sedang mengatur yg terbaik utk khidupan kita...



    renung2kan ok...semoga ia dpt menyuntik semangat kalian semua... Smile


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  amany on Fri Mar 20, 2009 10:59 am

    >> _life mengajar kita untuk wat decision, either live well or live hell_

    >> _everybody has a past, everybody lives a present, and everybody deserves a future_


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Fri Mar 20, 2009 4:17 pm

    Rasulallah S.A.W bersabda yang bermaksud:
    "Kasihanilah mereka yang berada di bumi nescaya kamu akan dikasihi oleh mereka yang tinggal di langit".
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Fri Mar 20, 2009 7:56 pm

    Saban hari ku meniti
    Titian arus bimasakti
    Memegang teguh rahsia hati
    Tetapi tiada siapa pun mengerti

    Mengapa diri sering begini
    Makan nasi rasa capati
    Minum air bercecahkan roti
    Tetapi tiada siapa pun menghargai

    Makin ku pelihara semua hati
    Semakin ramai menjejaki
    Perbuatan keji kujauhi
    Tetapi tiada siapa pun meyakini

    Hari-hari menyendiri
    Terasa sunyi menyelubungi
    Kerja minggu ni banyak sekali
    apa yg aku merepek sebenarnye ni?






    hahahahahahaah

    hanya yg memahami akan mengerti
    apa yg daku merepekkan di ruangan ini
    kui3

    cheers cheers cheers

    inilah sedikit cetusan idea yg ikhlas ku luahkan dari segenap sudut jiwaku


    _________________
    avatar
    Iz

    Number of posts : 305
    Registration date : 2009-03-20
    Age : 26

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  Iz on Fri Mar 20, 2009 8:41 pm

    "Kebijaksanaan menjanjikan kejayaan dan kebahagiaan tetapi jika disalahgunakan akan mewujudkan penderitaan"
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Fri Mar 20, 2009 9:11 pm

    bgs3
    sungguh indah madah2 kata yg dikongsikan
    lol! lol! lol!


    _________________
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Fri Mar 20, 2009 10:33 pm

    ok pe uncle..
    pandai jg uncle ek...
    thank u coz sudi berkongsi..
    Basketball



    trm kasih skali lg bagi sape2 yg sudi berkongsi mutiara kata..
    jgn segan2 berkongsi lg yer..
    Smile Smile
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  florist_tecik on Sun Mar 22, 2009 4:51 pm

    di sini
    aku berdiri
    melihat segala di ruang yang ada
    cuba ku mengerti segala yang terjadi
    tapi aku tidak bisa
    tidak bisa melakukan sedemikian
    aku kaku
    cuba mencari erti hidup
    dan ada orang yang hadir
    hadir dlm hidupku
    cuba mewarnai segenap maya
    bagai benih bunga yg dtabur di sekelilingku
    jelas kelihatan
    sudah mulai membesar
    disemai dengan elok
    kemudian hasilnya bunga2 segar
    namun ada juga yang jelik kelihatannya
    masih juga di sini
    khayalan jauh di sana
    terus-terusan memndg langit
    sampai ku lelah

    ------------------------------------------------------------------------------

    sunyi rasanya
    bila daku bersendirian
    menatap pelangi
    elok segala kejadian Illahi
    bila aku lihat langit
    aku senang sekali
    tiada kegusaran
    memg Allah ciptakan pancaindera adalah untu melihat keajaibannya
    dan itu
    itulah yang sedangku lakukan
    zikir yang dilantunkan
    bagaikan ayat-ayat cinta
    cintaku kepada tuhanku
    selawatku untuk cintaku kepada Rasulullah...
    aduh!ku kelewatan lagi
    sudah azan berkumandang
    tiada ku berani menangguh
    ku harus tinggalkan segalanya
    Tuhan
    hambamu datang untuk meminta ampun
    yang seringkali berdosa tanpa hentinya....
    La ila ha ilallah

    ------------------------------------------------------------------------------

    Ya Allah
    berikanlah aku kesempatan
    untuk menebus segala kesalahan yang ku lakukan
    Sungguh..hambaMu ini sangt hina..
    apalah ertinya hambaMu sering mendebik dada
    angkuh langkahnya terus ke hadapan
    sedangkan semua yang ada
    Nikmat yang ada hanyalah milikMu
    Ya Tuhan
    aku takut....
    tersungkur hiba di jalan ini
    perjalanan ku sesungguhnya aku tidak tahu panjangnya
    aku reda dengan segala...
    entah esok...atau kapan bila tiba masanya
    aku sudah tidak ada di sini
    ya aku ertikannya
    dunia adalah neraka bg umat manusia sbnrnya
    segala godaan..
    aku tidak tahu adakah bisa
    bisa bertahan terus-terusan
    lantas berikanlah aku kekuatan
    hilangkan segala keraguanku untuk melangkah
    pulihkanlah segala kelelahanku
    agar ku kuat lagi...
    amin....
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  amany on Mon Mar 23, 2009 11:27 am

    >> Hemingway once quoted: life breaks us all, but in the end, we are stronger in the broken places..


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Mon Mar 23, 2009 3:54 pm

    "sesiapa suka memberi maaf atas dosa penganiayaan,kecil atau besar,maka pahalanya tersedia di sisi Allah,maka dia termasuk golongan mereka yang dihampiri oleh Allah,yakni mereka yang akan masuk ke dalam syurga dari jurusan pinta mana saja yang dia suka".


    "Jauhilah kamu daripada sangat kenyang pada makan dan minum kerana sesungguhnya ia merosakkan tubuh,mendatangkan penyakit dan memalaskan untuk mendirikan sembahyang,malah hendaklah kamu bersederhana dalam keduanya kerana sesungguhnya ia lebih baik bagi tubuh dan amat jauh drpd sikap berlebih-lebihan".

    sabda Rasulullah S.A.W



    Keamanan adalah tempat datar yang paling datar.Kesihatan adalah pelindung diri yang paling sempurna.Ilmu adalah makanan yang paling lazat.Cinta adalah ubat paling mujarab dan lindungan Allah atas segala keburukan kita adalah pakaian yang paling baik.

    Senyum adalah kunci kebahagiaan.Cinta adalah pintunya.Kegembiraan adalah taman bunganya.Iman adalah cahayanya dan keamanan adalah temboknya.



    Ketahuilah bahawa kesulitan dan kesusahan itu akan membuka pendengaran dan penglihatan,menhgidupkan hati,mendewasakn jiwa dan menambah pahala.Ujian itu akan mendekatkan diri kita dengan Allah,akan mengajar bagaimana berdoa dan akan menghilangkan kesombongan,ujub dan rasa bangga diri.
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  florist_tecik on Wed Mar 25, 2009 5:26 pm

    orang kata cinta itu langsung tidak boleh dilihat,didengar,dirasa
    aku pikir terus menerus
    ia tidak benar
    kita dapat merasa itu cinta
    mereka masih blum erti akan cinta...ya..itu..
    heheheh


    amany: edited utk elak drpd off topic..syukran..
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Sat Mar 28, 2009 12:25 pm

    Bahagialah orang yang dapat menjadi tuan untuk dirinya,menjadi pemandu untuk nafsunya dan menjadi kapten untuk bahtera hidupnya.

    Saidina Ali Abi Talib
    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  Aya on Tue Mar 31, 2009 12:39 pm

    orang yg cemerlang bukan tidak pernah jatuh,
    tetapi bangkit semula setiap kali jatuh...
    dia menghidupkan semula semangatnya semasa berumur 1 tahun ketika ingin belajar berjalan...

    imbas kembali zaman kanak2 kita...
    kita sentiasa bangkit dari gagal.
    jatuh semasa berjalan,kita bangun utk teruskannya berkali2...
    jatuh dari basikal, kita bangun semula...berkali2...

    kini sesudah dewasa kesanggupan utk bangkit dari gagal ke mana menghilang?
    ia tidak manghilang...
    ia kekal berada dalam diri cuma ia menipis...
    tugas kita,
    kita hendaklah menguatkan dan menebalkan kesanggupan kita utk bangkit dari gagal...
    baru kita akan merasa kemanisan kejayaan... s4


    nak katakan mutiara kata tu x la...
    tapi,tu yg aya nak ckp kepada semua...
    lol! bangkit dari kegagalan ok!!! lol!


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Tue Mar 31, 2009 6:12 pm

    terima kasih aya
    thanx thanx thanx

    bgsla....
    gl gl gl


    _________________
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  florist_tecik on Tue Mar 31, 2009 7:02 pm

    cuba ketuk pintu hati mu
    carilah ada satu cahaya atau azimat
    dimana letaknya?
    crlah ia di mana2 pintu hatimu
    kunci ada pada diri
    carilah pintu itu
    agar dirimu kembali bersemangat
    aura yang memukau
    mbuat dirimu sanggup harungi apa saja
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Wed Apr 01, 2009 2:48 am

    trm ksh bnyk2 coz sudi share mutiara kata ni..
    thanx thanx
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  florist_tecik on Wed Apr 01, 2009 4:46 pm

    dapatkan rehat yang cukup ye uncle

    hehehe
    daku sendiri tak cukup rehat
    suuriiiii
    mlm td ttido
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Wed Apr 01, 2009 11:24 pm

    florist_tecik wrote:dapatkan rehat yang cukup ye uncle

    hehehe
    daku sendiri tak cukup rehat
    suuriiiii
    mlm td ttido

    yup..rehat yg cukup,penting utk kesihatan..
    Smile Smile Smile
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  florist_tecik on Thu Apr 02, 2009 10:41 am

    hahahaha
    lama tak makan nasi nie
    ape da
    banyak als perut wajarlah setiap hari den lapo
    ngahahahhahah
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Thu Apr 02, 2009 3:24 pm

    ece
    bajet nk diet la tu xmakan nasi
    huhuhuh
    donaldduck donaldduck donaldduck


    _________________
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  florist_tecik on Thu Apr 02, 2009 4:43 pm

    ngahahha
    tak terlintas pun nak diet
    zura kat skolah paling banyak makan
    tp bukan nasi
    ngahahahahahahahahahahahha
    berat pun tak naik sangat
    tak turun sgt
    mantain je
    nape ntah den pun tarak tau
    ngahahahhaha
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  amany on Thu Apr 02, 2009 5:09 pm

    quoting from harun yahya book: The Collapse of The Theory of Evolution in 20 Questions
    >> Living things did not emerge as the result of blind chance, but God created them..
    Thanx to Him for creating us nicely..
    hai hai


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  florist_tecik on Thu Apr 02, 2009 5:16 pm

    hmmm
    subhanallah
    astaghfirullahalazim

    Sponsored content

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Oct 20, 2018 3:01 am