jom kongsi mutiara kata.....

    Share
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Thu Apr 02, 2009 6:40 pm

    florist_tecik wrote:ngahahha
    tak terlintas pun nak diet
    zura kat skolah paling banyak makan
    tp bukan nasi
    ngahahahahahahahahahahahha
    berat pun tak naik sangat
    tak turun sgt
    mantain je
    nape ntah den pun tarak tau
    ngahahahhaha

    takpe la camtu..mkn bnyk pun xgemuk2 jg..
    hehe..
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Thu Apr 02, 2009 10:06 pm

    eheheheh
    tggula masanya hang akan boyot
    ahahahah
    uncle dulu pn camtu
    hai hai hai


    _________________
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Fri Apr 03, 2009 6:25 pm

    Allah did not promise that life would be easy,but He did promise to go with you every step of your life with Him by your side..believe in Allah.
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Fri Apr 03, 2009 7:59 pm



    Aku Cari Damai Abadi


    Kucari bukan harta bertimbun-timbun,
    Untuk hidup kaya,
    Aku cari bukan wang berjuta-juta,
    Untuk hidup bergaya
    Aku cari bukan kawan-kawan,
    Untik hidup sekadar berfoya-foya,
    Aku cari mana dia Al-Ghazali,
    Aku cari mana dia As-Syafie,
    Kita bongkar rahsia kitab suci,
    Cari pedoman,
    Kita bongkar rahsia sunnah nabi,
    Cari panduan,
    Aku hidup kerana Dia Rabbi,
    Dialah teman,
    Dialah wali,
    Dia mencukupi,
    Aku hidup bererti,
    Menikmati damai abadi.



    Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi (Pak Lah) 2004


    _________________
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Sat Apr 04, 2009 12:30 am

    Sabda Rasulullah S.A.W
    "Sebaik2 kawan itu ialah mereka yg sentiasa membantu dlm mengingati Allah dan apabila kau lupa tentangNya,dia mengingatkanmu".



    Biar hati mati menolak cinta insani,biar badan lesu ditomah kata keji.Jangan kau menangis wahai mata hati.Menangislah andai cintamu ditolak Ilahi.Hidupkan hatimu dgn redha Ilahi.


    Bila kau menangis,ukirkan senyuman agar hati terhibur jua,bila kau kecewa,bisikan pda diri agar kau tabah menghadapi,bila kau terluka,pujuklah hati agar merawatnya,bila kau bersendirian,gunakan akal memikirkan keagungan Pencipta,bila kau sedang ketawa,ingatlah akan kedukaan yg bakal tiba.
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  florist_tecik on Sat Apr 04, 2009 5:37 pm

    bila saat daku kesedihan
    hm...aku terus diam
    melihat karenah insan disekelilingku
    ada yang menyapa
    ku bals dengan senyuman
    ku tak mengerti adakah kata2 itu ikhlas dr lubuk hati
    tp ku mengiakan sahaja
    ku titipkan kata2 manis
    namun ada juga menrenjiskan kata2 dusta
    saatku melafazkan kalimah berbunga
    dia pula....menaburkan saja kalimah berbunga nan layu
    daku sedih
    namun ku teruskan senyum....
    moga senyuman mampu melembutkan hatinya

    ---------------------------------------------------

    insan yang berkata tidak akan kbenaran
    akan tpesong dr keredaan
    insan yang bkata tidak kpada keikhlasan
    tidak akan merasa bgaimana indahnya perasaan sayang
    insan yang berkata tidak pada kata manis yang ikhlas
    akan merasai tajamnya kata nista
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Sat Apr 04, 2009 11:33 pm

    Rasulullah S.A.W bersabda:
    Tiga perkara yang mengiringi jenazah iaitu keluarganya,hartanya dan amalannya.Maka dua perkara akan kembali semula,yang tinggal hanyalah amalannya.
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  amany on Sun Apr 05, 2009 10:34 am

    >> verily after each difficulties, there's a relief..
    quoting from al-insyirah..

    >> God turns you from one feeling to another and teaches you by means of opposites, so that you will have two wings to fly- not one..


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Mon Apr 06, 2009 11:42 am

    Teman,dijalan Allah ukhuwah ini bukan milikku dan bukan juga milikmu.Ukhuwah ini adalah aturan Tuhan yang mengetahui segala rahsia..kerana Dia lah aku mnegenalimu dan kerana Dia jgtelah menetapkan kita mengukir 1000 kenangan...ukhuwah ini sudah pasti terisi dgn mawaddah..moga ia berkekalan selama-lamnya bersama redha Allah..
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  amany on Tue Apr 07, 2009 11:23 am

    quoting pesanan drpd admin: maaf kpd sesiapa yg postnya ada di delete TANPA pemberitahuan..


    aha kn dh ckp, penjejak spammers dh smpi..beware..
    Cool Cool


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Tue Apr 07, 2009 9:47 pm

    ikut akal binasa
    ikut hati mati
    :83: :83: :83:


    _________________
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  amany on Wed Apr 08, 2009 10:49 am

    a cuppa of reminder by me:

    study" /> life adalah class dgn Allah The Almighty sbgi guru..

    study" /> life adalah pentas kehidupan tanpa skrip+rehearsal dgn Allah sbgi pengarah drama+hakim yang adil lagi bijaksana..


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Wed Apr 08, 2009 5:35 pm

    thanx a lot sis..
    emm..akk rsa mcm penah dgr kata2 ni..
    flower flower flower


    amany: pnh dgr ya kak?ehe kt mne ya?sy bwt sndr..tyme tu ada program apa tah..busan, so sy pn stat la tulis2..muahaha~ myb ada certain words yg akk agk familiar kut..btw, back to u, sista..
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Wed Apr 08, 2009 7:47 pm

    mmg pn
    kan kita berlakon kat dunia ni
    semua akan terpangpang di akhirat
    tu yg rasa cm pnah dgr
    thanx thanx thanx


    _________________
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  amany on Thu Apr 09, 2009 12:06 am

    uNcLe^ku :: انكل^كو wrote:mmg pn
    kan kita berlakon kat dunia ni
    semua akan terpangpang di akhirat
    tu yg rasa cm pnah dgr
    thanx thanx thanx


    true..
    tyme tu rse cm ttbe je muhasabah diri ni yg tersangat kerdil di hadapanNya..
    huhu..


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Thu Apr 09, 2009 5:19 am

    dalam pada manusia tidur nyenyak
    bangunlah sucikan diri
    amik wudu' dan duduk dikala sunyi
    sejadah menjadi teman sejati
    Al-quran menjadi pelindung diri
    zikir menjadi ketenangan sanubari
    menjejaki cinta hakiki
    itulah cinta Ilahi

    ~Uncleku Merepek jam 420pagi~


    Neutral Neutral Neutral


    amany: itu yg betulnya, uncle uit.. hai hai


    _________________
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Thu Apr 09, 2009 7:02 pm

    Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang.


    Sebaik2 hari adalah hari yang memberikan tambahan kesabaran kepada kita,yang memberikan ilmu kepada kita,yang mencegah agar kita tidak semakin tenggelam dalam dosa,yang membukakan pemahaman dan yang memberikan tekad kuat dalam diri kita.


    "Jadikanlah sabar dan solat sebagai penolongmu dan sesungguhnya yang demikian itu sungguh berat,melainkan bagi orang2 yang khusyuk".

    surah Al-Baqarah: ayat 45



    "Sesungguhnya amal-amal kebajikan (terutama sembahyang) itu menghapuskan kejahatan".

    Surah Hud



    Daripada Abu Said Al-Khudri r.a,Rasulullah S.A.W bersabda:
    "Seseorang itu tidak dikurniakan suatu pemberian yang lebih baik dan lebih luas daripada sabar".
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Sun Apr 12, 2009 11:49 pm

    yup betoi tu
    jom kongsi mutiara kata
    mana si dayah
    die hari2 mesej daku
    baik die post kat sini
    smua dapat baca
    apadas
    fly fly fly


    _________________
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  shasha_crysella on Mon Apr 13, 2009 12:08 am

    ye ker?
    kalau camtu suh dia post kat cni..
    hai hai hai
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Mon Apr 13, 2009 3:07 am

    Kata org ukhwah itu indah..
    Tp sayang, xsemua yg tau erti ukhwah yg sebenar,
    jgn hanya dibibir je kata bersahabat,
    didalam hati penuh perasaan benci,
    mendekati tuk mengeratkan,
    bukan tuk mencari salah sesama sendiri.
    kebaikan dihulur,
    dibalas pula kejahatan
    Katanya cerdik pandai,
    mana hilangnya buah fikiran yg diagungkan
    Jika tiada berkenan dihati, berterus terang lebih baik
    Bukan mencari salah,
    memalukan org & menceritakan sgala perihal keaiban org
    Sungguhpun inginkan perhatian & belas kasihan,
    xusahlah berkelakuan seperti xada fikiran+perasaan.
    Bukan xdiketahui tuk dinilai
    Bangga sangat dgn diri, seolah2 tau segala2nya
    bukan hak diri, tp dikawal bagaikan miliknya
    bercantum pula pd yg salu menambah2 kejadian
    sepatah diungkapkan, 10patah disambungkan
    dusta2belaka
    ketenangan patut diserapkan tp dicurahkan pula kemarahan
    Bagus sangat tindakan.
    Sahabat baru diperlekehkan, shbt lama dibangga2kan,
    belum tentu lg dpt menolong tika susah 1 nanti



    NUKILAN HIDAYAH HUMAIRA



    meh daku rungkaikan apa maksud hang 1persatu

    "Kata org ukhawah itu indah..
    Tp sayang, xsemua yg tau erti ukhwah yg sebenar,
    jgn hanya dibibir je kata bersahabat,
    didalam hati penuh perasaan benci,
    mendekati tuk mengeratkan,
    bukan tuk mencari salah sesama sendiri."


    maksudnya daku yg hanya cakap dibibir anda sahabatku, tetapi dihati penuh rasa benci, cari salah org len je
    ok....
    tgk lagi...



    "kebaikan dihulur,
    dibalas pula kejahatan
    Katanya cerdik pandai,
    mana hilangnya buah fikiran yg diagungkan
    Jika tiada berkenan dihati, berterus terang lebih baik
    Bukan mencari salah,
    memalukan org & menceritakan sgala perihal keaiban org
    Sungguhpun inginkan perhatian & belas kasihan,"


    ada sesapa kat sini yg rasa uncle macam ni?xuncle, amany
    tolong bagitau sesiapa yg bernama selain zura n dayah
    terima kasih


    "xusahlah berkelakuan seperti xada fikiran+perasaan.
    Bukan xdiketahui tuk dinilai
    Bangga sangat dgn diri, seolah2 tau segala2nya
    bukan hak diri, tp dikawal bagaikan miliknya
    bercantum pula pd yg salu menambah2 kejadian
    sepatah diungkapkan, 10patah disambungkan
    dusta2belaka"



    daku nk tanya disini ini forum siapa?penah ke daku bangga ngn forum?tidakkah aku pernah berkata, xtau?
    seolah2 aku pandai segala2nya?aku seorg penipu?
    kalo bukan daku dimaksudkan, amany mungkin yg dimaksudkan
    anda sendiri yg len2 tlg jawab



    "ketenangan patut diserapkan tp dicurahkan pula kemarahan
    Bagus sangat tindakan.
    Sahabat baru diperlekehkan, shbt lama dibangga2kan,
    belum tentu lg dpt menolong tika susah 1 nanti"



    untuk terakhir ini, uncle mintak aya yg ada pengalaman paling bermakna dalam hidup yg ALLAH nk tunjuk siapakah itu kawan, teman dan sahabat
    adakah uncle buat cmtu? adakah amany buat cmtu?
    adakah sgt sesuai ayat yg digunakan dalam nukilannya itu?







    ini cuma salah satu contoh sahaja yg uncle masukkan
    sebenarnya melambak lg kalo uncle nk taip dalam forum ni
    menyemak je dalam inbox
    kalo nk ckp terus terang, rasanya dah cukup berterus terang samapai semua ckp daku xpenah jaga hati org
    mana xnya, mintak ckp benar
    "Jika tiada berkenan dihati, berterus terang lebih baik
    Bukan mencari salah"


    dah berterus terang,
    "xusahlah berkelakuan seperti xada fikiran+perasaan.
    Bukan xdiketahui tuk dinilai
    Bangga sangat dgn diri, seolah2 tau segala2nya"


    ini pulak katanya
    manusia ni camtulah
    uncle dah malas nk explain kat korg
    uncle ni mmg jahat pn
    kejam
    bangang
    bahalol
    tolol
    semua la...
    tp sekurg2nya uncle xmenyusahkan org len
    xpnah mintak duit org len
    cuma penah mintak doa untuk seorg sahabat yg berada dalam situasi getir antara hidup dan mati
    itu je yg daku pernah minta dari anda

    terima kasih atas segalanya
    buat hidayah nuriman,
    cukuplah hantar mesej2 kata2 pujangga ke apa ke,
    baik hang post kan sini
    biar semua dapat manfaatnya
    bukan uncle sorg je dapat
    n just memenuhkan inbox jer kalo simpan
    now uncle terus terang
    uncle pakai hp murah
    hanya bole simpan 60mesej sahaja
    brapa byk hang hantar pun
    semua delete
    tu je nk gatau
    dari hang membazir mesej uncle jawapannya baca skali terus buang, baik post kat sini biar semua org dapat manfaatnya
    kalo rasa xpuas hati ngan uncle, sesapa pn, just ckp je
    uncle xd hal
    dah berapa ramai yg cakap xsuka, then i let go
    meneruskan hidup sendiri
    buatpe nk terhegeh2 menghargai org yg xhargai kita?
    pk la sendiri
    smua dah besar
    dah penat uncle membebel dalam forum ni suro semua berbaik
    suro baca etika betoi2
    siap tegur lalu PM lagi xcakap open2
    last2 uncle gak yg kne
    kira sgala2nya mmg puncanya uncle
    ok terima kasih
    i accept it
    terima kasih atas segala teguran
    apa2 yg salah uncle minta maaf
    itu sahaja dariku
    yg exam teruskan dgn study
    yg dah habis exam pegi cari kerja sendiri jgn menyusahkan org
    itu je pasanan dariku
    sekian
    waasalam


    _________________
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  amany on Mon Apr 13, 2009 11:19 am

    bismillah..
    salam..

    aha let me rungkaikan dari pihak sy plk ya..sbb myb org yg send msg kt uncle ni ada terasa ngn sy gk, muahaha~

    "Kata org ukhuwwah itu indah..
    Tp sayang, xsemua yg tau erti ukhwah yg sebenar,
    jgn hanya dibibir je kata bersahabat,
    didalam hati penuh perasaan benci,
    mendekati tuk mengeratkan,
    bukan tuk mencari salah sesama sendiri."


    >> bkn kata org je, i pn kata ukhuwwah tu indah..nenek, atok, abah, ibu, pakcik, makcik, moyang, sedara kat kampung, sedara kat bandar, sume ckp ukhuwwah tu indah..even flora+fauna pn setuju yg ukhuwwah tu indah..
    once i said, u r my friends, forever u r my friends..xkisahla u pandai ke, bodoh ke, sengal ke, came from a broken family ke, i xkisah..sbb i kawan ngn sume org..to me, there's no discrimination in friendship..tp igt, u blom smpi tahap my clan come hell or high water..n i xdekat ngn u utk cari slh u..
    ok next..


    "kebaikan dihulur,
    dibalas pula kejahatan
    Katanya cerdik pandai,
    mana hilangnya buah fikiran yg diagungkan
    Jika tiada berkenan dihati, berterus terang lebih baik
    Bukan mencari salah,
    memalukan org & menceritakan sgala perihal keaiban org
    Sungguhpun inginkan perhatian & belas kasihan,"


    >> aha susu dibalas tuba ya?pnh ke i bwt cmtu kt u?tp tataula klu u pnh bwt i cmtu, i bukan Tuhan, so i tatau apa yg u bwt d blkg i..uncle, nk tny, sy ada ckp yg sy cerdik pandai ke?uncle,sukasuki je org tu tuduh..miss, alfitnatu asyaddu minal qod..i dpt 8a pn bkn nk menunjuk kt org, sbb i nk yg terbaik in my life, tp tataula klu u yg anggap i cmtu..n u, i mls nk gado2..buang masa, heh..lbh baik i share buah fikiran yg diagungkan tu dgn org yg blh mengerti buah fikiran i cm uncle..ssh ckp ngn org yg xphm bhse ni..fyi, i sgt berterus-terang, i mcm incik admin, xske corner2..i bkn nk cari slh sesiapa, sbb i bkn nabi, i bkn maksum..pnh ke i memalukan org + menceritakan segala perihal keaiban org kpd org len?bkn u ke yg ske bwt cmtu?spe sbnrny yg dahagakan perhatian + belas kasihan ni, hmm?
    next..


    "xusahlah berkelakuan seperti xada fikiran+perasaan.
    Bukan xdiketahui tuk dinilai
    Bangga sangat dgn diri, seolah2 tau segala2nya
    bukan hak diri, tp dikawal bagaikan miliknya
    bercantum pula pd yg salu menambah2 kejadian
    sepatah diungkapkan, 10patah disambungkan
    dusta2belaka"


    >> hello miss, pnh ke i cmtu?u tw x yg flora+fauna tu pn tw berpikir, heh..spe yg bangga ngn diri ni?not me..xpnh pn bangga dgn diri sbb Allah yg patut dibanggakan, sbb tiada seorang pn yg sempura kecuali Dia..i don noe everything, sbb sy bukan Dia..sy hny manusia biasa..mmgla forum ni bkn hak sy, tp sy diberi amanah oleh incik admin utk kawal+selia forum ni, selain guide users spya forum sntiasa clear+smooth..tanggungjwb = amanah..xlaksanakan amanah = wassalam kt akhirat..u tw kn tu?i just throw out+spill apa yg ada dlm my mind..its up to u nk ckp i berdusta o apa..cme nk tny, u Tuhan ke smpi sng2 judge org berdusta?
    continue, cm bes plk, haha..


    "ketenangan patut diserapkan tp dicurahkan pula kemarahan
    Bagus sangat tindakan.
    Sahabat baru diperlekehkan, shbt lama dibangga2kan,
    belum tentu lg dpt menolong tika susah 1 nanti


    >> aya, cte je mmpi tyme aya koma tu..then baru dy akn tw..i curahkan kemarahan?haha, spe suh bwt i marah..jika mahukan ketenangan, ingat Allah selalu, bce surat cinta Dia, bykkn mengadu pd Dia, insyaAllah hati akan tenang..sgt tertarik dgn words ni:
    Sahabat baru diperlekehkan, shbt lama dibangga2kan,
    belum tentu lg dpt menolong tika susah 1 nanti"

    aha nk komen apa ya?sbb bnde tu xbtol pn..i tataula klu u yg berperangai cmtu..klu i perlekehkan shbt baru, tadernya i still stick ngn uncle, aya, ajak, kak shasha, nur, aimi, kak sha, kak acuna n sume yg pegang title my new friends..igt, sahabat baru xsemestinya lgsg xmemahami kita..kdg2, shbt baru yg dh khatam kita, yg dh tw our closet skeleton..xsalah banggakan shbt lme, sbb dorg pn sahabat jgk..n to me, xd istilah sahabat lme + sahabat baru..dorg sume tetap shbt i..berdoa pd Tuhan, insyaAllah pertolongan itu akn ada..tp klu dh bwt perangai kwn mkn kwn, spe suh, mmgla i menyampah, aha nop2, i delete dr list my sahabat..


    tQ sbb sudi bce..hrp lps ni blh share lg mutiara kata u yg sgt bes..i + uncle xsabo nk rungkaikan..n true, xplula send msg2 pujangga dh, post kt sini lg bes, sume blh bce, i + uncle blh tlg rungkaikan, ahaha..


    p/s: byk sgt grammatical error dlm nukilan tu..mls nk btolkan, bwt penat je, heh..taper2, u can go back n practice..


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    zio

    Number of posts : 99
    Registration date : 2009-03-18
    Age : 28
    Location : Bukit Mertajam

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  zio on Mon Apr 13, 2009 1:42 pm

    dalam sungai ada buaya..
    jgn lupa darat pun ada..

    Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
    avatar
    zio

    Number of posts : 99
    Registration date : 2009-03-18
    Age : 28
    Location : Bukit Mertajam

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  zio on Mon Apr 13, 2009 1:45 pm

    sbnrnye x taw ape yg berlaku..
    tp,ajak harap jgn bodoh k..
    hye hidayah humairah..
    da lame hidup??
    aiceceh,sopannye daku..

    What a Face What a Face What a Face What a Face What a Face What a Face What a Face
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Mon Apr 13, 2009 8:08 pm

    zio wrote:sbnrnye x taw ape yg berlaku..
    tp,ajak harap jgn bodoh k..
    hye hidayah humairah..
    da lame hidup??
    aiceceh,sopannye daku..

    What a Face What a Face What a Face What a Face What a Face What a Face What a Face

    ahahahah
    memang sopan
    xper ajak
    kita diamkan ajer
    mungkin dier rasa persahabatan tu macam
    "hai...buatper sorg2?
    nak g minum?makan?
    sihat arini?
    mandi ke belom?pakai sabon apa?
    ha, xsabon?"

    camtu agaknye kawan sejati
    ahahahahahah
    gelak2 gelak2 gelak2


    _________________
    avatar
    aDiLAh..

    Number of posts : 1265
    Registration date : 2009-03-25
    Age : 21
    Location : what eve..huhu

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  aDiLAh.. on Mon Apr 13, 2009 8:30 pm

    uNcLe^ku :: انكل^كو wrote:
    zio wrote:sbnrnye x taw ape yg berlaku..
    tp,ajak harap jgn bodoh k..
    hye hidayah humairah..
    da lame hidup??
    aiceceh,sopannye daku..

    What a Face What a Face What a Face What a Face What a Face What a Face What a Face

    ahahahah
    memang sopan
    xper ajak
    kita diamkan ajer
    mungkin dier rasa persahabatan tu macam
    "hai...buatper sorg2?
    nak g minum?makan?
    sihat arini?
    mandi ke belom?pakai sabon apa?
    ha, xsabon?"

    camtu agaknye kawan sejati
    ahahahahahah
    gelak2 gelak2 gelak2

    ish3..
    mcm2 uncle ngan ajak nieh!
    :evil: :evil:

    Sponsored content

    Re: jom kongsi mutiara kata.....

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Thu Nov 15, 2018 3:25 am