Kegagalan..

    Share
    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: Kegagalan..

    Post  Aya on Wed Apr 01, 2009 5:36 pm

    pesanan dariku utk mereka yg rasa perit sgt dgn kegagalan ni...

    sebagaimana semua masalah datang bersama penyelesaian,
    begitulah juga kegagalan datang bersama kejayaan...
    kejayaan tersembunyi di sebalik kegagalan.
    kita perlu bangkit dari gagal barulah menemui kejayaan yg tersembunyi itu. s4
    seandainya enggan bangkit dari gagal,
    kejayaan akan kekal tersembunyi... s3


    persamaannya, masalah kekal sebagai masalah selagi tidak diusahakan penyelesaiannya.
    dan kegagalan juga kekal sebagai kegagalan selagi kita tidak bangkit dari gagal...
    dan sebagaimana kejayaan, penyelesaian utk setiap masalah yg tersembunyi,
    hanya jika berusaha menyelesaikan masalah barulah kita menemui penyelesaian...
    dan jika berusaha utk bangkit dari gagal barulah kita menemui kejayaan... s4


    kesimpulannya...
    masalah dan kegagalan mesti ditangani dgn sabar dan tabah utk mendapatkan penyelesaian dan kejayaan yg tersembunyi...ok... s1
    setiap kegagalan ada kejayaan yg akan menanti... lol!



    sekian...daku yg terlantar di wad ini berbicara... rabbit
    igt pesananku ini ok... Smile
    selagi jasadku ini masih bernyawa,
    boleh la daku berkata2 seperti ini utk anda semua...
    seandainya umurku x panjang nanti...
    sematkanlah kata2ku ini dlm diri anda ok... Smile


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: Kegagalan..

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Thu Apr 02, 2009 1:50 am

    erm....
    aya xnak cite ke kisah aya mimpi kat sini biar jd pedoman kat semua yg xpenah rasai koma?
    huhuhu
    xperlu la
    uncle yg gerun t
    huhuhuh
    s6 s6 s6


    _________________
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: Kegagalan..

    Post  florist_tecik on Thu Apr 02, 2009 10:38 am

    gerun ek
    ??
    ape ek citernya
    huhuuhuh
    brusaha baiki diri
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: Kegagalan..

    Post  amany on Thu Apr 02, 2009 1:57 pm

    florist_tecik wrote:
    aiyigiu
    ait
    mestilah tak
    tapi kegagalan kita tak dapat nak elak klu kita dah usaha kan
    huhu

    btol3..
    sbb, klu xd kegagalan, kita xkn merasa manisnya kejayaan..
    ^^,


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: Kegagalan..

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Thu Apr 02, 2009 3:35 pm

    ye betoi
    sacedok aiskrim untuk amany
    mknmnm mknmnm mknmnm


    _________________
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: Kegagalan..

    Post  florist_tecik on Thu Apr 02, 2009 4:33 pm

    ai3
    nak jugaaaaaaa doa doa doa
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: Kegagalan..

    Post  amany on Thu Apr 02, 2009 5:02 pm

    uNcLe^ku :: انكل^كو wrote:ye betoi
    sacedok aiskrim untuk amany
    mknmnm mknmnm mknmnm


    arigato..
    nyum2, sedapny..
    I love you I love you


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: Kegagalan..

    Post  florist_tecik on Thu Apr 02, 2009 5:10 pm

    hm....makan2
    blik ni nak makan juga megi
    tp....
    ala...
    haish....
    aiut clown clown
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: Kegagalan..

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Thu Apr 02, 2009 9:22 pm

    xelok makan megi
    erm...
    effect die buah pinggang
    :83: :83: :83:


    _________________
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: Kegagalan..

    Post  shasha_crysella on Fri Apr 03, 2009 12:07 am

    amany wrote:
    uNcLe^ku :: انكل^كو wrote:ye betoi
    sacedok aiskrim untuk amany
    mknmnm mknmnm mknmnm


    arigato..
    nyum2, sedapny..
    I love you I love you

    suka jer many dpt ais krim..
    hehe..
    nak jugaaaaaaaa...
    poohamany poohamany
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: Kegagalan..

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Fri Apr 03, 2009 5:50 am

    huhuhu
    ada ke org xsuka kalo dapat ekskrem?
    nk tau gk
    sebab nnt le amik die nye
    ahahahah
    donaldduck donaldduck donaldduck


    _________________
    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: Kegagalan..

    Post  Aya on Fri Apr 03, 2009 3:01 pm

    uNcLe^ku :: انكل^كو wrote:erm....
    aya xnak cite ke kisah aya mimpi kat sini biar jd pedoman kat semua yg xpenah rasai koma?
    huhuhu
    xperlu la
    uncle yg gerun t
    huhuhuh
    s6 s6 s6
    erm...
    leh gak...
    mimpi yg paling real yg pernah ku rasa...
    org2 koma je mimpi camni...
    kalo semangat x kuat dlm mimpi tu...mmg x bgn la dari koma wat slama2nye...
    x heran la pun ada sesetgh org yg koma berbulan2...bertahun2...
    sbb semangat x kuat...x brusaha kuarkan kuasa veto nak kuar dari mimpi tu...
    sgt gerun.....
    jap gi eden cte...
    acik nurse dah sampai...
    time 2 mamam.....ubat... s6
    out dulu ye...huhuhu... s2


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: Kegagalan..

    Post  Aya on Fri Apr 03, 2009 4:50 pm

    erm...cte dia camni...
    ceritanya agak panjang...
    sape yg nak baca n nak tau apa yg berlaku pada saat2 seseorang tu koma, baca la...

    beberapa minit sbelum pengsan...

    kepala mmg rasa nak pecah je...
    n aya mnahan kesakitan yg amat sgt...
    tgk2 kaca cermin dah tertikam kat perut...
    10 minit daku tahan kesakitan tu...
    dan kemudian......duniaku gelap gelita...

    sdr2 je bdn ni x leh gerak...sikit pun x leh...
    aya meronta cammane pun,xde apa2 prubahan...
    walhal aya sedar...
    then,aya tertido...
    stiap kali aya tertido time tu,terasa roh ni mcm keluar dari jasad wat sementara...
    n ditarik ke 1 tempat yg aya x tau...
    itulah yg dinamakan KOMA...
    perjalanan mimpi buruk baru bermula...


    sepanjang perjalanan tu...
    aya dibawa ke 1 tempat yg menakutkan gila...
    sepanjang laluan aya dibawa ke tempat tu,
    mcm2 org yg aya nampak...
    semuanya telah terseksa...
    kemudian...ada 1 suara menyatakan...
    "inilah balasan terhadap mereka2 yg ingkar..."
    wallahua'lam...

    then,sampai la aya di 1 tempat ni...
    1 laluan...
    dan hanya ada 1 tiang yg dijadikan jambatan...
    tapi tiang tu mmg panas dan licin...
    bwhnye...mcm ada sungai...
    bukan sungai yg mgandungi air...
    tapi sungai cecair merah menggelegak...
    kdg2 sampai ada api yg tersembur.
    sgt panas...
    kalo jatuh...mmg slamat tinggal dunia la...

    itu la jalan antara idup @ mati...
    kalo aya berjaya lintas, aya akan selamat...
    kalo x, itu la yg xkan wat aya sedar wat selamanya...
    time tu,aya terdengar lagi 1 suara...
    dia kata..
    "jika kau mahu keluar dari mimpi ni,kau kuatkanlah semangatmu utk cari jalannya...
    kau keseorangan kini...
    tiada siapa yg bantu kau...
    kalau kau tidak berani,maka tinggallah kau di sini selama2nya..."

    masa tu,fikiran aya buntu...
    x tau nak wat ape...
    kalo lintas pun,mmg xkan berjaya...
    stiap kali kaki aya pijak tiang tu nak mlintas,kaki aya melecur...
    panas gila tiang tu...
    tu yg myebabkan ramai yg x berani nak lintas n x keluar dari dunia mimpi mereka(yg myebabkan org tu koma berbulan2 or bertahun2...)
    berbekalkan semangat yg ada,aya lintas gak...sbb nak bangun dari koma...
    baru sampai stengah jalan,aya dah tergelincir.
    tapi tangan aya sempat berpaut pada tiang panas tu...
    tapi,pedih gila la tgn...
    panas...
    time tu,aya dah berputus asa...
    semangat aya sumenye hilang serta merta...
    aya dah gagal...gagal kembali ke dunia nyata...

    (di dunia nyata...)
    saat tu la nadi aya terhenti n jantung dah x berdegup...
    sbb semangat time tu dah hilang...
    aya merelakan diri aya tenggelam dlm mimpi tu...
    then,doktor dtg...
    dia tgk mesin nadi tu dah lurus je garisan dia...
    bunyik teeettt~~~ je kuar...
    doktor bagi renjatan elektrik...
    renjatan pertama,x beri kesan...
    renjatan ke-2, 3 n 4 x berkesan gak...
    masuk renjatan yg ke 5...
    ada sesuatu yg berlaku pada ku di alam mimpi...

    ada2 org hamba Allah dtg...
    dia jerit panggil nama aya...
    aya kata jgn dekat...
    nanti diorg pun akan turut terkorban jika jatuh...
    tapi,diorg redah gak...
    tarik tgn aya...
    tapi,diorg pun turut jatuh sbb tergelincir...
    saat2 ktorg sume dah jatuh tu...
    aya jerit ALLAHUAKHBAR!!!
    AKU NAK KELUAR DARI MIMPI NI!!!
    DAN AKU X NAK MEREKA MENERIMA NASIB YG SAMA DGN AKU!!!


    lepas tu...
    terus nadiku ada balik sbb smangat aya dah pulih...
    n aya dah kuar dari mimpi tu...
    aya dah sedar...tapi masih x leh bgn...
    semuanya terpulang pada aya skarang...
    kene kuatkan diri utk bangun...
    aya kuarkan semua tenaga yg ada...
    then..jari jemari dah leh gerak sikit...
    walaupun hanya jari yg bergerak...aya x putus asa...
    aya cuba...cuba...cuba...
    sejam kemudian...aya dah sedar dari koma...

    perkara pertama yg aya fikir time tu,
    semangat dan kekuatan aya xkan pulih time tu tanpa doa2 kalian agar Allah kurniakanku kekuatan...
    kalo x, selamanya aya xkan bangkit dari gagal...
    dan selamanyalah aya akan koma...
    berkat doa2 kalian,aya kini dah mampu teruskan khidupan mcm biasa...
    terima kasih byk2...

    kesimpulannye,
    kuatkanlah semangat utk bangkit dari kegagalan ok...
    sbb sumenye terletak pada diri sendiri...
    kalo nak bangkit,kita akan temui kejayaan...saperti daku yg sedar dari koma...
    kalo x nak bangkit dari kegagalan,sampai bila2 pun kita x kan menemui kejayaan...seperti mereka2 yg koma bertahun...masih belum berjaya utk keluar dari dunia mimpi ngeri mereka...

    SEKIAN...BINGKISAN PEDOMAN DARIKU...


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    Iz

    Number of posts : 305
    Registration date : 2009-03-20
    Age : 26

    Re: Kegagalan..

    Post  Iz on Fri Apr 03, 2009 7:13 pm

    first time bc pengalaman real org koma..
    igtkan skadar karutan dlm mimpi je..
    huhu
    jazakillah kak aya..
    kak aya wat nur sdar something..
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: Kegagalan..

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Fri Apr 03, 2009 7:48 pm

    erm...
    inilah kali ke3
    setelah 2x aya cerita kat uncle
    aya dah 2x koma so aya ckp kat uncle ngan hepinya dah xnak koma
    uncle ingat kata2 tu
    tp bila uncle dgr berita yg aya eksiden, kaka naz menghembuskan nafas terkahir dalam keadaan koma, uncle dah tak tentu arah
    call sapa yg le call sbb nk msg lambat
    apapun
    buat2 cool je
    hahahah
    poyo la katakan
    sebenarnya
    dh xtentu arah dah
    Neutral Neutral Neutral


    _________________
    avatar
    florist_tecik

    Number of posts : 679
    Registration date : 2009-03-19

    Re: Kegagalan..

    Post  florist_tecik on Sat Apr 04, 2009 6:13 pm

    uNcLe^ku :: انكل^كو wrote:erm...
    inilah kali ke3
    setelah 2x aya cerita kat uncle
    aya dah 2x koma so aya ckp kat uncle ngan hepinya dah xnak koma
    uncle ingat kata2 tu
    tp bila uncle dgr berita yg aya eksiden, kaka naz menghembuskan nafas terkahir dalam keadaan koma, uncle dah tak tentu arah
    call sapa yg le call sbb nk msg lambat
    apapun
    buat2 cool je
    hahahah
    poyo la katakan
    sebenarnya
    dh xtentu arah dah
    Neutral Neutral Neutral


    cool?nop
    hhahahahahaha
    hm...tkejut gak ms tue
    bgetar tgn ms wat homework tue.....
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: Kegagalan..

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Mon Apr 06, 2009 4:11 am

    bergetar apasal?
    ada vibrator ke?
    gelak2 gelak2 gelak2


    _________________
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: Kegagalan..

    Post  shasha_crysella on Mon Apr 06, 2009 11:09 am

    uNcLe^ku :: انكل^كو wrote:bergetar apasal?
    ada vibrator ke?
    gelak2 gelak2 gelak2

    haha..
    mcm h/phone plak.
    lol! lol! lol!
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: Kegagalan..

    Post  amany on Mon Apr 06, 2009 11:49 am

    uNcLe^ku :: انكل^كو wrote:erm...
    inilah kali ke3
    setelah 2x aya cerita kat uncle
    aya dah 2x koma so aya ckp kat uncle ngan hepinya dah xnak koma
    uncle ingat kata2 tu
    tp bila uncle dgr berita yg aya eksiden, kaka naz menghembuskan nafas terkahir dalam keadaan koma, uncle dah tak tentu arah
    call sapa yg le call sbb nk msg lambat
    apapun
    buat2 cool je
    hahahah
    poyo la katakan
    sebenarnya
    dh xtentu arah dah
    Neutral Neutral Neutral


    btol..
    ble jwb kol dr uncle, sy dh pn tros xtentu arah..
    stat xtentu arah ble bce post uncle kt shoutbox..
    sy tros naik nk amik hp..
    nk tny uncle..
    nseb sgt baik ble uncle kol tyme tu..
    dn mmg berderai air mata..
    apa yg ada dlm my mind at that tyme, "i'm loosing half of me"..
    dn mmg nangis gle2..
    prasaan i'm loosing half of me pnh t'jd ble doc ckp nnk ada ulser dlm prot + bertambah trok..
    n perkhabaran drpd uncle ttg aya bwt prasaan tu bertambah kuat..
    tp tetap kwatkan smgt even rse sgt terpaksa..
    true, bpe kali clorox otak ni,ckp yg aya akn ok, she'll be fine..
    alhamdulillah dpt lps prasaan pd sum1..
    tQ to him 4 steering me..


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: Kegagalan..

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Mon Apr 06, 2009 9:11 pm

    itulah sabahat

    Sahabat...
    Dunia ku kuni tiada ceria
    Hilang entah kemana
    detik2 yg ku lalui
    penuh duri...

    Bilakah segalanya akan berakhir
    kedamaian kan muncul kembali...

    Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad


    _________________
    avatar
    hawa

    Number of posts : 151
    Registration date : 2009-03-27
    Age : 24
    Location : planet bumi

    Re: Kegagalan..

    Post  hawa on Mon Apr 06, 2009 11:43 pm

    jazakillah kak aya.. hai hai
    even aimi baru je knal kak aya, tp aimi rse rapat ngan kak aya.. cute cute

    kuatkan smgt sis..
    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: Kegagalan..

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Tue Apr 07, 2009 1:57 am

    erm...
    semua doakan la die yer
    doa doa doa


    _________________
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: Kegagalan..

    Post  amany on Tue Apr 07, 2009 11:20 am

    quoting pesanan drpd admin: maaf kpd sesiapa yg postnya ada di delete TANPA pemberitahuan..


    aha kn dh ckp, penjejak spammers dh smpi..beware..
    Cool Cool


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: Kegagalan..

    Post  amany on Tue Apr 07, 2009 11:49 am

    uNcLe^ku :: انكل^كو wrote:itulah sabahat

    Sahabat...
    Dunia ku kuni tiada ceria
    Hilang entah kemana
    detik2 yg ku lalui
    penuh duri...

    Bilakah segalanya akan berakhir
    kedamaian kan muncul kembali...

    Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad


    really.loves.that.song..
    really, i am..


    _________________
    everybody has skeletons in their closet
    avatar
    shasha_crysella

    Number of posts : 1066
    Registration date : 2009-03-19
    Age : 33
    Location : Kelantan

    Re: Kegagalan..

    Post  shasha_crysella on Tue Apr 07, 2009 12:46 pm

    uNcLe^ku :: انكل^كو wrote:erm...
    semua doakan la die yer
    doa doa doa

    insyaAllah..
    sama2 kita doakan..

    Sponsored content

    Re: Kegagalan..

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Thu Nov 22, 2018 12:50 am