mari2 ke rumahku...hehe

    Share
    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  Aya on Mon Jun 29, 2009 6:01 pm

    uNcLe^ku :: انكل^كو wrote:hehehe
    mggu depan daku akan start minum white coffee
    hehehehe
    ni dah masuk bulan rejab kan
    jom puasa sunat
    peace peace peace
    daku skarang juga dah start minum white coffee... Razz
    bahagianye bile minum...
    minum minum minum


    ehem3... I puase la...
    Razz Razz Razz


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  Aya on Mon Jun 29, 2009 6:02 pm

    aDiLAh.. wrote:
    Aya wrote:tu la...dok lagi kat uzbekistan nun... Razz Razz Razz

    rilek uncle...jgn fenin2...
    jom minum...
    minum minum minum

    mesti k.aya s0h minum white c0ffee...
    hehe
    ahaa~~~pandai pong adek akk ni...
    manja manja manja


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  Aya on Mon Jun 29, 2009 6:03 pm

    aDiLAh.. wrote:j0m puasa rmi2..
    hehe..
    abg azri..
    lme x masuk..
    k.aya..
    mne abg azri??
    search search
    abg azri ade je...
    cuma skarang ni keadaan x mgizinkan utk dia online...
    sabar k...tunggu...x lame lagi dia online la tu... Razz


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    aDiLAh..

    Number of posts : 1265
    Registration date : 2009-03-25
    Age : 21
    Location : what eve..huhu

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  aDiLAh.. on Mon Jun 29, 2009 9:19 pm

    daku setia menunggu...
    heheh
    avatar
    azri_azies

    Number of posts : 50
    Registration date : 2009-05-18
    Age : 28
    Location : bumi Allah

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  azri_azies on Thu Jul 02, 2009 2:16 pm

    amany wrote: salam buat tuan umah..
    semoga sentiasa tabah mengharungi hari2 yg mendatang..
    everything comes with a reason..
    i'll always pray 4 u..
    insyaAllah..
    waalaikumsalam... Smile insyaAllah...thanks... Surprised
    avatar
    azri_azies

    Number of posts : 50
    Registration date : 2009-05-18
    Age : 28
    Location : bumi Allah

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  azri_azies on Thu Jul 02, 2009 2:35 pm

    assalamualaikum.pe kaba sume?harap sehat2 belaka. Razz lama dah daku x memunculkan diri.byk perkara yg ku lalui spanjang x berkesempatan nak on9 ni.

    so,hari ni nak berterus terang.nyawaku dah x panjang.tinggal x sampai 3 bulan lagi.sbb leukimia.dah tahap 4.sgt kritikal.sbb tu skarang ni dah jarang online.sbb x larat.hari ni alhamdulillah larat sikit.

    sbenarnye sdih nak berterus terang ni.tapi,ape leh buat,lama2 nanti org tau gak.ekceli penyakit ni bole sembuh dgn pembadahan sum2 tulang.malangnye xde sum2 tulang yg sesuai.mungkin sum2 tulangku sama dgn arwah ayahku, arwah naz ataupun arwah kak ina.so,bgini la hidupku skarang.hanye mnungu masa dijemput malaikat izrail.dah naseb...tapi x sangka naz, kak ina n ayah pergi dulu sbelumku.

    diri ini dah blaja utk meredhai ketentuan yg dah ditentukan oleh Allah.rsenye byk benda yg x sempat nak dilakukan skarang ni memandangkan masa dah x lama n dah x larat dah pun...nak teman ibu gi haji dah x bole..nak kawen pun da x bole..hahaha. Razz xpe,saya redha.

    apa2pun,mekasih byk2 pada mereka2 yg memberi smangat padaku.pada amany,uncle...especially aya.mekaseh byk2 aya sbb spanjang alang sakit ni,aya yg byk uruskan keperluan alang.mungkin sbb aya da familiar dok kat wad berbulan so aya tau byk perkara yg perlu dibuat kat sana.skali tgk da mcm bini aku pun ade sbb 70% drpd sume aya yg uruskan.hahaha... Razz xde la...gurau je aya oi... Razz soal makan,makan ubat,kimoterapi,jalan2 kat wad...mekaseh sbb tolong tolakkan krusi rodaku...n byk amik berat tentangku spanjang daku menetap di rumah terakhirku ini sebelum ke pusara.

    smangat dari kalian mrupakan kekuatanku pada masa ni.terima kasih byk2.1 yg saya mohon...tolong doakan saya.bila saya dah pergi nanti,sdekahkan al-fatihah byk2 ok. Smile

    akhirnye kerinduan pada arwah ayah, naz n kak ina terubat juga.tunggu alang di sana ok.........

    sori kalo ade topic yg sempat masuk sbb x larat. Neutral
    avatar
    aDiLAh..

    Number of posts : 1265
    Registration date : 2009-03-25
    Age : 21
    Location : what eve..huhu

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  aDiLAh.. on Thu Jul 02, 2009 11:29 pm

    al-fatihah buat abg azri yg telah kembali ke rahmatullah.... Crying or Very sad
    pkul 8 lebih td(mlm)...(2 julai 2009)
    sem0ga r0h nya dirahmati dan ditemptkn d klgn 0rg2 yg beriman.... Sad

    k.aya...
    jgn sdih2 sgt..
    sbr ye...
    Allah lg syg abg azri...
    k..
    teruskn hidup...
    begitu jge uncle,k.many,sume member fancynet n diriku sekali....

    penatnye nanges...
    bnyk dh air mata keluar...
    hmmm...
    abg azri....
    sem0ga berbahagia kt sne.... Sad
    avatar
    ayu

    Number of posts : 262
    Registration date : 2009-04-20
    Age : 28
    Location : sux alam..

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  ayu on Fri Jul 03, 2009 2:13 am

    kak ayu nk ucapkn takziah pada kuarga azri..
    pada yang berkenaan..sanak saudara..
    mgkin kak ayu xberape nk kenal lagi dengan azri ni..
    tp kak ayu tersentap bile dengar peninggalannya..

    maser kak ayu on9
    memg die ngah on9..
    mgkin die bz dengan ruangan korg..
    or mungkin kata2 akhir pada kiter..
    semlm kn die reply msg ni..
    tp kak ayu xsempat nak baca..
    kak ayu dah kuar dulu..

    smoga smua perbuatan yang d lakukan d dunia mendapat keberkatan..
    dan smoga rohnyer ditempatkan di kalangan org yang beriman..
    amin..
    avatar
    yani rafyus

    Number of posts : 114
    Registration date : 2009-05-25

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  yani rafyus on Fri Jul 03, 2009 8:51 am

    ye..
    same2 doakn mudah2an azri dtmptkn dklgn org yg soleh..
    ameenn.. doa doa doa
    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  Aya on Mon Jul 06, 2009 6:10 pm

    tepat jam 8 malam...semasa aku dlm perjalanan utk ke hospital...
    aku dikejutkan dgn 1 panggilan telefon dari ibu aishah...
    ku dengari suara tangisan di sana...
    ku diberitahu bahawa insan ke-3 yg paling ku sayang telah pergi buat selamanya...
    aku terdiam...
    tanpa ku sedari airmataku mengalir...
    terimbau di ingatan saat2 manis bersamanya buat terakhir kali sehari sebelum dia meninggalkanku...
    aku menangis memanggil namanya...namun tiada gunanya...



    sebaik tiba di hospital...
    setelah aku mendapatkan ibu aisyah...
    ibu aisyah membawaku ke bilik pengurusan jenazah...
    aku terlihat jenazah yg baru tiba...
    sekujur tubuh seorang lelaki yg kaku di katil...
    ku buka kain yg menutupi mukanya...
    ku lihat wajah sorang lelaki yg sungguh tenang...
    wajah yg menyerupai seorang lelaki yg ku kenali...
    hatiku berkata bahawa itu bukan dia...
    namun...hakikatnya x dapat aku nafikan jua...
    aku menangis memanggil namanya...namun tiada gunanya...



    sebaik jenazahnya dibawa pulang ke kampung...
    pandangan ku langsung tidak berpaling melainkan di wajahnya...
    segala kenangan bersamanya dari kecil terimbau di ingatan...
    aku melihat sekeliling...ramai yg berduka cita...
    apalah dayaku utk tenangkan mereka...
    sedangkan aku sendiri bermain air mata...
    aku menangis memanggil namanya...namun tiada gunanya...



    saat jenazahnya disembahyangkan...
    ku terkenang saat jenazah ayahnya disembahyangkan...
    ku terkenang saat jenazah kakaknya disembahyangkan...
    ku terkenang saat jenazah adiknya disembahyangkan...
    dan kini...
    aku melihat pula jenazahnya disembahyangkan...
    aku menangis memanggil namanya...namun tiada gunanya...



    saat jenazahnya dimasukkan ke liang lahad jam 3 pagi...
    aku melihat wajahnya buat kali terakhir tatkala kain kafan dibahagian mukanya dibuka...
    aku melihat jasadnya buat kali terakhir...
    aku hanya mampu memandang tatkala pusaranya dikambus...
    aku mendengar talkin yg dibaca padanya...
    aku menadah tangan memohon pada yg Maha Kuasa...
    aku menangis memanggil namanya...namun tiada gunanya...



    kini...
    hanya tinggal aku sendiri...
    menjalankan amanat yg kau berikan padaku...
    akan ku jaga adik2mu...
    akan ku jaga ibumu...
    itu janjiku padamu...



    kini...
    aku menadah tangan berdoa padaNya...
    aku menangis memanggil namamu...
    aku menangis di dalam doaku...
    aku mohon padaNya semoga dikau berbahagia di sana bersama saudaramu yg kau rindui selama ini...dan juga bersama para solihin...
    amin...



    abg azri...
    kak ina...
    naz...
    tunggu aya disana ok... Sad


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Tue Jul 07, 2009 3:21 am

    subhanallah walhamdulillah walailahaillallah allahuakhbar
    sesungguhnya Allah lebih menyayangimu dari kami semua
    semoga dirimu ditempatkan bersama orang-orang yg beriman dan diredhaiNYA
    semoga Allah perkenankan segala doa dan hajatmu didunia walaupun dikau telah tiada lagi didunia
    semoga ALLAH pelihara kaum keluargamu, saudara2mu, kaum kerabatmu agar sentiasa mendoakan kamu hingga hujung waktu
    sudilah dikau menerima sekecil2 hadiah yg hanya mampu kuhadiahkan berserta sahabat2 buatmu
    al-fatihah....


    _________________
    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  Aya on Tue Jul 07, 2009 7:11 pm

    airmataku mengalir tatkala membacanya...
    sedih sedih sedih
    al-fatihah buat arwah...


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    uNcLe^ku :: انكل^كو

    Number of posts : 1935
    Registration date : 2009-03-17

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  uNcLe^ku :: انكل^كو on Wed Jul 08, 2009 2:27 am

    ok aya
    nangis sepuas2 nya
    pasni fokus SPM k
    jadikan segala yg berlaku ni pendorong tuk aya lebih maju kehadapan
    good good good


    _________________
    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  Aya on Thu Jul 09, 2009 9:52 am

    yup...pasni kene fokus utk spm...
    arwah pun ade pesan camtu gak...
    mekaceh!
    good good good

    smangat baru da muncul...
    good good good


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    ayu

    Number of posts : 262
    Registration date : 2009-04-20
    Age : 28
    Location : sux alam..

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  ayu on Thu Jul 09, 2009 9:21 pm

    yup..
    bgus la..

    YARGH!!!

    wolverine
    avatar
    Aya

    Number of posts : 1575
    Registration date : 2009-03-17
    Age : 25
    Location : rumahku terletak di bumi..malaysia..negeri sembilan..seremban..senawang.. taman sri kasih...hehehe..

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  Aya on Fri Jul 10, 2009 2:53 pm

    wah3...kak ayu plak yg transform jd wolverine eh? Razz
    hahaha... Razz


    erm...para moderators n members sekelian...
    disebabkan tuan umah da xde...
    adakah kita bole trus buka umah ni ataupun mahu di lock?
    aya x nak wat kputusan sendiri...nanti x adil utk yg lain2...
    pendapat anda?


    _________________
    ******************************************************************************************************

    jgn lupe click sini Razz Razz Razz


    avatar
    ayu

    Number of posts : 262
    Registration date : 2009-04-20
    Age : 28
    Location : sux alam..

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  ayu on Fri Jul 10, 2009 5:27 pm

    no komen..

    eh xnk la jd wolvrin..
    byk bulu..
    huhu..
    avatar
    amany

    Number of posts : 814
    Registration date : 2009-03-16

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  amany on Fri Jul 24, 2009 3:37 pm

    bismillahirrahmanirrahim..
    salam..
    salam takziah buat keluarga arwah..
    uncle ada msg sy, btau ttg kematian arwah..
    namun tak berkesempatan menjenguk rumah arwah di dlm forum ni..
    apa2pun, kita yg hidup, kne teruskan hidup..
    pemergian insan-insan tersayang bukan bermakna kita harus berhenti utk teruskan hidup..
    aya, aya igt lg psnn akk ttg kematian arwah nazri?
    skrg akk nk aya bce blk psnn tu..
    alhamdulillah aya dh ada smgt..

    memandangkan arwah azri dah tiada, izinkan saya utk lock rumah arwah..
    lock rumah arwah tak bermakna ingatan terhadap arwah tiada lg..
    ia sentiasa segar krn arwah pernah menjadi sebahagian drpd kita, ahli2 faNcyNet..

    marilah kita bersama-sama mendoakan kesejahteraan arwah di sana..
    semoga arwah tenang dlm perjalanan menuju al-Khaliq..
    insyaAllah, ameen..

    bismillahirrahmanirrahim..
    salam..
    buat pengetahuan semua, salah seorang ahli faNcyNet iaitu mohd nazrul azri b. mohd azies atau azri telah kembali ke rahmatullah pada 2 Julai 2009, pukul 8.01 malam di Hospital Tuanku Jaafar, Seremban, kerana menghidap penyakit leukimia yg pada ketika itu sudah berada di tahap ke-4 dan tiada sumsum tulang yg sesuai utk arwah..
    takziah buat keluarga arwah azri, semoga tabah menerima dugaanNya..
    aya, fight to live a happy life for him..
    sama-samalah kita doakan semoga arwah ditempatkan dalam kalangan hamba-hambaNya yang beriman, semoga arwah tenang dalam perjalanan bertemu al-Khaliq, semoga arwah damai di sana..
    ada sharing untuk anda semua, khas untuk mereka yang pernah kehilangan insan-insan yang tersayang:
    "Kita kena selalu ingat, orang yg kita igt tu, syg kita mcm mne kita syg dia..mungkin dia syg kita lebih dr tu..tp takkan pernah kurang..lagipun, sooner or later, kita akn jmpa dia org balik..sbb tu kita mesti doakn yg terbaik utk dia org..selalu doakn dia org kt sana supaya lepas dr azab kubur, lepas dr azab Mahsyar, lepas dr azab neraka..and we have to live on..mmg, things're easier said than done, tp tu kn kenyataan..hilang seseorang dlm hidup bukan alasan utk kita pun stop living..kita bukan selama-lamanya duduk atas dunia ni sampai bila-bila..siapa tahu, mungkin esok atau lusa giliran kita pulak..percaya dgn janji Tuhan..nanti kita akn jumpa balik dgn dia org.."

    wallahua'lam..
    syukran..

    regards,
    barisan Admin faNcyNet

    [CASE CLOSED]
    [THREAD LOCKED]


    wallahua'lam..
    syukran..


    _________________
    everybody has skeletons in their closet

    Sponsored content

    Re: mari2 ke rumahku...hehe

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Tue Jun 19, 2018 2:47 am